skip to Main Content

Therapeutische massages van Praktijk VOEL

Ervaar je stress, of heb je last van pijnlijke, gespannen spieren? Kom je niet verder bij de fysio? Bij Praktijk VOEL ben je letterlijk in goede handen als het gaat om jou en je lichaam. Welke massagevorm het meest aansluit op jouw vraag, bespreken we steeds tijdens het behandeltraject.

Tafelmassages

Een groot deel van de massages die ik doe, vindt plaats zoals je je misschien voorstelt: op een massagetafel. Daarbinnen zijn varianten mogelijk. Mijn uitgangspunt is holistisch. Hiermee bedoel ik dat ik lichaam en geest niet behandel als losse onderdelen, maar als één geheel. Daarom levert een massage vaak meer op dan je verwacht: energie, concentratie, nachtrust, weerstand. En een goed gevoel, omdat een massage de aanmaak stimuleert van endorfine en serotonine, de gelukshormonen.

Klassieke lichaamsmassage

Energetische lichaamsmassage

Holistic pulsing

Voetreflexmassage

Chakra massage

Energetische massage met Acces Bars

Stoelmassages

Een stoelmassage is een korte drukpuntmassage waarbij de focus ligt op de nek, schouders, rug, armen en hoofd. Heerlijk om tussendoor even te ontspannen en de doorbloeding van je lijf te stimuleren. Hiervoor neem je, gewoon gekleed, plaats op een speciale, mobiele stoel, die ik helemaal op je instel. Dit maakt het makkelijk om stoelmassages ook op locatie in en rond Alkmaar uit te voeren, voor uiteenlopende doelgroepen:

Werkwijze

De eerste keer doen we een intakegesprek voorafgaand aan de massage. Op deze manier krijg ik een beeld van je en weet ik of ik je kan en mag masseren. Op basis daarvan stel ik een massage voor en gaan we aan slag. Meestal is het gebied dat de aandacht vraagt ook het gebied dat gemasseerd wordt; soms juist niet. Het vervolg hangt af van wat ik tegenkom en hoe de spierspanning is in je lichaam. Op basis daarvan plannen we een vervolgconsult in. Dit kan een aantal dagen, dan wel één of twee weken later zijn.

Massage is ook bewustwording

Via massages kan ik je helpen je bewust te worden van je lichaam. Zoals het woord ‘helpen’ al aangeeft, ben ik niet de enige die actief is in het proces. Jijzelf speelt een hele grote rol bij deze bewustwording. Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is echt aanwezig zijn in je lichaam en voelen wat er gebeurt. We gaan dit proces samen in en aan.

Tarieven

De massages vinden plaats in mijn rustgevende praktijkruimte in onze achtertuin. De duur van de verschillende massages varieert van 30 tot 60 minuten. De tarieven lopen om die reden ook uiteen. Kijk voor een duidelijk overzicht daarom op de tarievenpagina.

Vergoedingen

Praktijk VOEL is CAT-gecertificeerd. Hierdoor worden therapeutische massages door de meeste aanvullende zorgverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Check dit in je verzekeringsvoorwaarden! In het tarievenoverzicht vind je de hiervoor geldende prestatiecodes.

Wil je een goede massagebehandeling ervaren?

Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking met Lars Manten.

Back To Top
X